2008

I somras var vi i USA igen. Vi var tre veckor i Minnesota medan vi filmade svenskbyggderna och midsommarfirandet. Sedan körde vil till Colorado. Stefan tog med Erik, Nicolas och Stephanie till Kodiak där de fick besöka vänner medan han var ute i vildmarken. LaVonne, Jonathan och Oliver stannade kvar i Colorado. I augusti, när vi var alla samlade, åkte vi på en resa till Arizona. Vi vandrade i Havasupai och lyckades komma upp ur dalen precis innan stormen slog till som översvämmade dalen och spolade bort de fina vattenfallen.

Stefan reste till Tanzania i februari och kom hem med många fina och spännande bilder. Han var i Alaska flera gånger under året och i Minnesota där vi fortsätter arbeta med filmprojektet om svenskamerikaner. Stefans mor dog i oktober. Mitt i saknaden är vi ändå tacksam för de fina minnen vi har av henne.

LaVonne var i Colorado mesta delen av sommaren och jobbade tillsammans med sin mor på en bok om May-Britts liv. Den har nu tryckts på engelska.

Jonathan, 19, tog studenten i Juni och bor numera med sina morföräldrar i Colorado Springs. Han har fått jobb på en tysk restaurang och planerar börja plugga i januari på Colorado Tekniska Universitet.

Erik, 17, sitter mest vid pianot. Han går andra året på Estet i Vara och tänker satsa på ett karriär inom musiken.

Nicolas, 15, spelar gitarr. Han växlar mellan elgitarren, akutisk och sin lilla röda ukulele. Han går nu i nian och ska snart välja gymnasiet. Han funderar på en karriär som advokat, polis, musiker eller psykolog. Han vet alltså inte vad han vill göra!

Stephanie, 12, går i sexan, sista året i Vedum. Hon ser fram emot att början sjuan in Vara. Hon spelar piano och sjunger. Vid skolavslutningskonserten i juni sjung hon och två vänner "Nine to Five" framför över 500 människor!

Oliver, 11, går nu i femman. Han har börjat med trumlektioner. Trumsettet har vi ställt på andra våningen, ovanför studion, i uthuset alltså. Där kan han väsnas så mycket han vill!

2008 i bilder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player