2009

Januari - Nihal, vår "Sri Lanka son," var fortfarnade hos oss och fick uppleva en fruzen sjö och snölandskap.

Februari - Erik fyller 18

Mars - Familjen Carpenter är på besök. Chad Carpenter är en känd serietecknare och välkänd i USA. Hans fru, Karen, har svenska rötter och vi lyckats leta rätt på byn och även huset där hennes gammalfarfar var född. Chad var mycket populär bland eleverna i Oliver och Stephanies klass.

Stefan var i Minnesota för primiären av först delen i vår nya filmserie, "Pretty Much 100% Scandinavian."

April - Johannes och "Signe" kom för att bo och jobba med oss i tre månader som del i ett utbytesprogram mellan Sverige och Thailand.

Nicolas fyller 16

June - Nicolas går ur nian med buller och bång. Han får stipendium från Kulturskolan och klär ut sig som nunna på cykelkortegen. Stephanie går ur sexan och ser fram emot att börja i Vara till hösten.

July - Vi är hemma över sommaren och får äntligen ser vår rosor i blom. Vi åkte en vecka till Estland och Erik fick köra tvärs över Sverige till färjan. I Tallin firade vi LaVonnes födelsedag på en medeltids restaurang. Det var gott om blåbär i Estland och vi fick alla blåa tungor.

August - I år fyllde Stefan 52 och LaVonne 48, tillsammans blev det 100 år. Det skulle firas med gårdsfest. Börje Brelid uppträde på scen tillsammans med Erik, Nicolas och Stephanie. Över 300 människor kom till festen och vi kunde samla in ca. 32.000:- till förmån för Ormfolket på Sri Lanka. (Pengarna används för att hjälpa deras församling bygga ut kyrkan.)

September - Stefan reser tillbaka till Minnesota för fler visningar av "Pretty Much 100% Scandinavian." Han flyger därifrån till Costa Rica där han spenderar 10 dagar med Börje Brelid som är på besök hos sin son Tobias.

Stephanie fyller 13.

October - Fortfarande i Nordamerika, Stefan överaskar Jonathan i Colorado. Jonathan fyller 20.

December - Oliver fyller 12. Erik beslutar klippa sig och ger sin kompis, Lisa, äran. Julen firades hemma med presenter från bl.a. Carpenters i Alaska.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player