Quinth Nyheter

 Höst 1999

 Sommaren har varit stressigt för familjen Quinth. Dels har LaVonne gått datat kurs i Juni och Augusti och jobbat nätter i Juli. Stefan har gjort färdig filmen om Paradisets Elefanter (den kommer på SVT i November) och han har också förfärdigat en film om Havssköldpaddor. Dessutom har vi varit i Dalarna för att dels filma mera på björn/varg projektet och dels få lite semester med barnen. Under resterande "fritid" så har vi jobbat med att få färdigt två sovrum, vi har målat, tapeserat och lagt golv, och nu är rummen färdiga! Det är roligt med värje projekt som blir färdig! Lite sol och bad har vi också hunnit med. Nu när vi är mitt i Oktober så har inte takten saktat ner som vi hade hoppats.

 

 Bilder från sommaren 1999


Klicka på Stefan för att se bilder från Alaska

 Stefan kom hem ifrån Alaska i mitten av September. Han har varit på Kodiak och filmat konflikten mellan människor och björn då Kodiak stad har haft problem med björnar i samhället. Det ska ingå i en film som handla om björn och varg projekt i Sverige/Estland/Rumänien/USA. Han har också dokumenterat havslivet, sälar, val, lax,mm. Dessutom har han haft en grupp med svenska ungdommar med sig som han har visat runt till sina favorit platser i Alaska.

Nu i Oktober resar han runt på en föreläsningstourné om Paradisets Elefanter. Dr. Atapattu, från Sri Lankas Wildlife Department, är här och dom ska resa runt i södra Sverige och Dalarna.

 LaVonne fortsätter med sin data kurs i Vännersborg. Hon har bl.a lärt sig att göra en hemsida som ses här!! Hon har gjort om Camera Q's hemsida så var säker på att göra ett besök där om ni inte redan har gjort det. " Det är väldigt roligt att lära sig något nytt och det är inte så tokigt att komma ut bland vuxna människor lite grann! Att äta lunch på restaurang är inte heller så tokigt!!

 

Klicka på LaVonne

Klicka på Jonathan

 Jonathan har börjat 4:e klass i Augusti. Han har en ny lärare och en ny klassrum. Nu kan han titta ut på våran trädgård ifrån sin klassrum så det gäller att inte längta hem för mycket. Han fick en ny cykel av mormor i sommar så det har varit spännande att prova den. På en cykeltur till Vårgårda så cyklade han omkul och hjälmen sprack, men huvudet klara sig. Det är viktigt att ha hjälm på sig!!

I sommar har han också fått ett nytt rum, ett aldeles eget rum! Han är stolt då han är den enda i hela familjen som har ett eget rum!

 Erik har nu börjat 2:e klass. Han har samma lärarinna och samma klassrum som ifjol men nu har Jonathan försvunnit upp till mellanstadiet. I Vedum har vi 1-3 klasser och 4-6 klasser. Så Erik är i en klass med första, andra, och tredje klassare blandat. Det har fungerat bra då både Jonathan och Erik var i samma klass föra året.

Han har fått en ny sovrum och en ny rumskompis. Nicolas har flyttat in i hans rum och har fått översta sängen i vånings sängen. Deras rum har temat "riddare" och går i deras färgar, rött och gult.

 

Klicka på Erik

 

Klicka på Nicolas

 Nicolas har börjat förskolan i år! Det ska bli spännande att ser hur han utveklas detta året. Han ser fram imot att lära sig läsa som Jonathan och Erik. Och så finns det många barn och leksaker. Både han och Erik har börjat på "fritids" då LaVonne gå på datakurs, och detta tycker dom är jätte roligt. Många av deras kompisar går också på fritids och dom har träffat nya kompisar.

Nicolas har fått flytta in med Erik och detta är också ett tecken att han har blivit "stor."

Hönorna som han fick i födelsedagspresent ger rikligt med ägg. Dessutom så är några höner "ligg sugna" så vi har fått små kycklingar också! Äggen som vi inte äter själva säljer han och så köper han goodies, men ibland bli det lite för bra affärer och han får ont i magen! Det kanske blir bättre att låta spargrisen äter upp dom istället!

 Stephanie har börjat i sin "skola", dvs. hon har börjat dagis! Hon tycker att det är jatte roligt att gå till skolan och kan inte vänta tills måndagen kommer då hon få gå igen! Det är en mycket självständig dam som älskar att hålla igång. Hennes favorit sysla i sommar har varit att bada. Hon är alltid först att klä av sig och hoppa i sjön när vi kommer fram. En dag när vi satt på stranden så titta jag efter var Stephanie hade tagit vägen. 10 meter bort stog hon näsa vid näsa med en stor svart labrador! "Stephanie!" sa jag "Du får inte gå upp till främmande hundar så, dom skulle kunna bita dej!" "Ja, well," svarar hon käckt "Det är för sent nu!"

 

Klicka på Stephanie

 

Klicka på Oliver

Oliver är nu 21 månader. Han är en liten mysig kille som går mest och lullar. Efter tornado Stephanie är han som en skön sommar bris! Han har, tillsammans med Stephanie, börjat dagis. Han är glad att kommer dit och bara vikar adjö när jag går där ifrån. Det är en liten man med mycket få ord. När han var 10 månader kunde han säja "Hej!" men det har inte blivit så mycket mera. Nu börja han lite smått att säja mamma och pappa.

 

 Flera sidor i vår site:

Två-Språkiga Barn  ** Vedum??? ** Recept **Gästbok

 

 Vår favorit länk!