Stefan 2000


 

   I Januari var Stefan i Indien tillsammans med vår goda vän, P.K: Mahanandia.  För 25 år sedan blev P.K. kär i en svensk tjej, Lotta.  Han köpte en cykel och cyklade från Indien till Göteborg!  Nu bor P.K. och Lotta utanför Borås tillsammans med deras två barn, Emily och Carl.  Stefan och P.K. jobbar på en film som handlar om P.K.s liv och om Orissa, området i Indien där han växte upp.

När P.K. hade rest hem åkte Stefan och hans kompis Phill från Colorado till Andaman Öarna.  Där dök dom i havet och reste runt på ön med moped.  Många av kolonialbyggnader är nu övergiven och övervuxen som denna engelska kyrka.  Det är otroligt hur fort naturen tar tillbaka sin plats!

 
 

I februari fortsatte han till Sri Lanka.  I Macaldeniya, i bergen, finns en teplantage som härjats av elefanter i många år.  Ägaren är buddist och ekolog och vill inte döda elefanterna, men kan inte heller leva med dem.  De trampar sönder te planterna och skrämmer arbetarna.  The Elephant Team med Dr. Atupattu försöker fångar in elefanterna och flytta dem till ett bättre område.  Filmen om Macaldeniya kommer under 2001 i SVT.

 

I Mars bar det av till USA igen. Vi fick tillstånd till en flod resa på Colorado Floden och vi behövde tid att förbereda.  Vi köpte en stor 15-passagerar buss och gjorde en test resa med hela familjen till Grand Canyon.  Här är Stefan på hike med vår fyra äldsta barn ner för Bright Angel Trail.  

Den 15 April var isättningsdatum för flodresan.  Stefan och 15 andra började en tre veckors resa nerför floden.  De kampade längs floden och fick uppleva det storslagna natur i Grand Canyon och träffade flera av dess invånare.

 

 

 

    

I Juni var vi alla tillbaka i Sverige.  Vi jobbar på en film i Dalarna som handlar om vår svenska björn och därför får vi tillbringa mycket tid där uppe.  Hela familjen följer med till Dalarna i den mån det går, på det sättet får vi var med Stefan lite mera.  Midsommarafton åkte han tillbaka till Sri Lanka.  Denna gången hade han med sig Magnus ifrån Herrljunga.  Det var Magnus andra resa till Sri Lanka.  På den förste i Januari träffade han Vashanti och de blev kära i varandra.  Nu planera de bröllop i Februari som vi hoppas kunna vara med på.
I augusti åkte Stefan iväg på sin årliga resa till Alaska.  Han spenderade 3 veckor på Kodiak där han jobbar på en film om det marinalivet runt ön.  Här dyker han i Kelp skogen. Han hade fem svenskar med sig på ön och sedan åkte dem till fastlandet och upp till Denali national park en vecka. 

 

Sedan åkte tre av svenskarna hem och två nya, jägare från Vara, kom istället.  De flög upp till Boris i Kobuk.  Boris är jägare och bor långt ut i vildmarken i en liten stuga.  Han är rysk ifrån början och har en ganska fascinerande livsöde. Stefan håller på att göra film om Boris och jakten i Alaska.

HOME