Quinth Nyheter

Händelser År 2000

 Då kom äntligen år 2000 som många har väntat på och några fruktat, och den blev i stort sätt lik alla andra år.  För oss har det varit ett år fullt med resor och äventyr.  Stefan har rest ovanligt mycket i år, men resten av familjen har också fått möjlighet att prova våra vingar.  I Mars åkte vi alla iväg till USA för en längre vistelse hos LaVonnes föräldrar. Barnen gick på dagis och skola i Colorado, Stefan gjorde ännu en resa ner för Colorado Floden, och LaVonne fick tid att umgås med föräldrar och släktingar.  Vi köpt en stor 15-passegerar buss som Stefan skulle ha att frakt sina resenärer med, och vi tog en resa med hela familjen i den till Grand Canyon.  Det var en underbar resa och barnen klarade bilfärden mycket bra.  Det gick så bra så nu planerar att köra ifrån Colorado till Alaska i bussen!

 

Bilder ifrån våren 2000 i USA


Klicka på Stefan för att se bilder från årets resor.

 Det har varit mycket resande i år för Stefan.  I Januari var han i Indien tillsammans med en god vän till oss.  P.K. blev förälskad i en svensk tjej och cyklade från Indien till Sverige!   Från Indien åkte han till Sri Lanka för att filma elefanterna i Macaldeniya som härja bland teplantagen.  I Mars var han hemma ett par veckor och sedan åkte vi allihopa till USA, och han åkte på flod resa på Colorado floden. I Juni var han hemma igen och jobbade lite i Dalarna, men sedan åkte han tillbaka till Sri Lanka för att filma färdigt i Macaldeniya. I Augusti åkte han på sin årliga resa till Alaska.  Han var 3 veckor på Kodiak och 3 veckor på fastlandet. Han kom hem igen i September och har delat sin tid mellan filmning i Dalarna och redigering här hemma.

 LaVonne  blev färdig med sin datakurs i Januari och är nu system administratör, i alla fall på papper.  Under våren var hon i Colorado och tillsammans med sin mor så tömde de det flesta affärer i området.  Tydligen så blev hon biten av pluggbuggen för hon har börjat läsa igen i höst.  Denna gången pluggar hon Företagsekonomi, Svenska, och Web Design. 

 

Klicka på LaVonne

Klicka på Jonathan

 Jonathan  går nu i femte klass.  Han gillar geografi, historia, läsning och att skriva berättelser men matte är ganska tråkig.  Han lär sig också spela gitarr och har blivit rätt duktig på det.  Han brukar underhålla våra gäster nar vi har fest.  I våras gick han10 veckor i fjärde klass i Colorado Springs.  Det var spännande att lära sig amerikansk historia och uppleva hur skolan fungera i USA.  Han fick följa med på flera spännande skolresor till bl a en fort och en gruva.  

 Erik går nu i tredje klass.  Han har sin lillebror, Nicolas, i samma klass eftersom i Vedum har vi blandade åldrar i klassen.  De går i en klass med 1:sta, 2:dra, och 3:de klassare.  Han älskar att rita och skapa, och kommer hem med det mest fantastiska kreationer.  I våras gick han 10 veckor i skolan i Colorado Springs.  Han lärde sig så mycket och så fort att t om hans lärare var förvånad.  Han kan nu läsa både på svenska och engelska lika bra.  Det var roligt i skolan och han fick många nya kompisar.

 

Klicka på Erik

 

Klicka på Nicolas

 Nicolas går nu i första klass.  Han lär sig läsa och har blivit ganska duktig, i alla fall när han tränar. Han tycker om att rita och skapa, och att gå ute i skogen. Han är en trevlig och lite busig pojke som tycker om att hjälpa till hemma.  Han har varit till mycket hjälp under hösten när vi har börjat renovera och isolera vinden.

  Stephanie är nu 4 år.  Hon är en liten dam med mycket stark vilja, personlighet och mycket energi.  Hon har dock lärt sig att lyssna lite bättre och är lättare att leva med.  Hon är ofta hjälpsam hemma och använder sin energi på ett positivt sätt.  Hon gillar att gå till dagis och leka med de andra barnen.  Oliver är på en annan avdelning men de ser varandra rätt mycket ändå.

 

Klicka på Stephanie

 

Klicka på Oliver

Oliver  är nu 3 år och har börjat bli lite trotsig.  Han är fortfarande mycket gosig och söt men har en förfärlig temperament som blåser upp till storm när han inte får som  han vill.  Det är alltid en chock för oss när vår söta små tvååringar förvandlas till 3årsmonstrar, men vi vet att det är övergående vid det här laget.  Han är nu blöjfri och det är första gången på 11 år som vi inte har blöjbarn hemma.  Det är underbart!

 

 Flera sidor i vår site:

Tvåspråkiga Barn  ** Vedum??? ** Recept **Gästbok

 

 Vår favorit länk!