Stefan 2001


 

  Året började med bröllop på Sri Lanka.  Magnus och Vasanti träffades året innan när Magnus var med Stefan och jobbade.  Stefan hade lite hand i att föra ihop paret och då var det speciellt roligt att vara med på bröllopet.  Paret är nu bosatt i Herrljunga.

Anna-Greta från Edsbyn i Dalarna har varit gift och boende på Sri Lanka i över 30 år. Hon och hennes man har byggt upp och driver Fredsro, utanför Kandy.  Barnhemmet har nu också ett sjukhus och en skola.  Vi hoppas komma till Fredsro för att filma Anna-Greta och Fredsro som Herren har välsignat och bevarat under 20 års inbördeskrig.

 

Tillbaka i Sverige igen.  Vi var i Dalarna för att filma björn projektet när de sövde och satte radiosändare på björnen.
Det var roligt att äntligen få följa med på en resa.  Barnen tyckte det var spännande att se en av platserna som pappa åker till så ofta.  Tiden runt lägerelden och på resan gjorde att vi kom varandra närmare.
Vi blev goda vänner med Fred "Sky" Roberts.  Han och Stefan vandrade upp på bergen och letade efter snögetar. 
När resten av familjen återvände till Colorado, återvände Stefan till Kodiak och björnarna.
Senare flög han till Kobuk där Boris bor och jagar.  Vi har följt Boris i flera år då vi gör en film om ryssken som  kom till Alaska för att bli pälsjägare.
Den 1 Oktober åkte vi hem tillsammans allihopa, men Stefan var bara hemma i två veckor innan han reste tillbaka till Kodiak.  Han spenderade en helg i Katoi, en lax odling där björnar och människor bo i nära kontakt med varandra.  Här hoppade han i vattnet för att filma björnarna under vattnet.
Det var vid soptippen i Larsen Bay där björnarna samlas för att gräva i soparna.  Stefan hade lånat en bil utan att veta att det låg en död hjort i bak.  Men björnen upptäckte det mycket snabbt och i sin iver kom springande på bakbenen mot bilen.  Stefan han knäppa en bil på denna märkliga syn innan han hoppade in och slängde igen dörren.
Sedan var han med Sky Roberts på björn jakt.  Tyvärr bliv det kallt och björnarna försvann i ide.  De fick istället skjuta en vacker Sikta hjort. 

 

Boris följde med Stefan hem i November.  Tillsammans reste de runt i Sverige under en månad på föreläsnings turné.

HEM