2010

Vintern 2009/2010 var det rekord mycket snö. Det var lite olika men det sades att vi inte haft så mycket snö på 27 till 40 år! Vi har i alla fall inte upplevt så mycket snö förut i Vedum! Vackert var det men mycket arbete.

Stefan och Nicolas åkte till Sri Lanka i Mars och träffade många gamla vänner inklusive Nihal som nu är gift! Nicolas blev nästan bortgift när han flirtade lite med en tös han träffade på tåget. Vistelsen blev förlängd då de fastnade på Sri Lanka pga vulkanutbrottet på Island.

Stephanie fick ett underbart äventyr i vår. Hon flög med Stefan till Alaska där hon vistade tre veckor hos familjen Carpenter (serietecknare som besökte oss i fjol) Där fick hon gå i skolan tillsammans med deras dotter, Sarah, och fick många goda vänner. Därefter flög hon till Colorado där hon fick lite tid på engenhand med brodern, Jonathan, och morföräldrarna.

I Maj var det bröllop. Stefans brorson, Anton, gifte sig med Maja.

I sommar reste vi till USA. Erik valde att stanna hemma och fick ta handom Slottet och trädgården, posten och katterna. Mycket praktiskt! Vi var en månad i Colorado hemma hos LaVonnes föräldrar och fick tid både med dem och med Jonathan som bor där numera. Jonathan jobbar fortfarande på restaurang och studerar på Tekniska Universitet.

I juli lastade vi bilen med tre barn och körde till Alaska. Det var rekord väder där också, den regningaste sommaren i historien. På Kodiak var vädret också ganska bedrövligt, men den veckan som vi åkte ut i reservatet var det fint och vi fick uppleva några fina dagar bland björnarna.

Vi kom hem till Sverige igen i September och Slottet stod kvar! Erik hade skött allting mycket väl. Nu läser han Bibel på Hjälmeryds Folkhögskola i Alingsås. De andra barnen forsätter i Vara. Nicolas går andra året på Estet. Stephanie och Oliver går på högstadiet.

Stefan var bara hemma i tre veckor innan han återvände till Minnesota. Han had handom den nyupstartade filmfestival i North Dakota, en del av "Höstfest" som är den största Skandinaviska festivalen i Nord Amerika. Sedan var det primiär för andra delen av vår filmserie "Pretty Much 100% Scandinavian."

I November föll snön igen. Väntar vi kanske en ny rekordvinter? Det ser ut så, i alla fall.

Julförberedelser började med korvstoppning. Stefan vill ha grynkorv på julbordet. Vi åkte till Levene till en julgransodling för att huggan ner vår gran. Oliver fick äran att ta ner den, en bragd som sedan hamnade som helsida i lokaltidningen! Stephanies kompis, Phillip, var med när vi klädde granen och sedan åkte vi iväg till Borås för en stunds julshopping och lunch på Subway. Mmmmm! Amerikanska smörgåsar! Oliver fyllde 13 den 16 december och vi har nu fyra tonåringar i huset.

2010 i bilder

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player